BusinessEnergy and TechNews Archive

How BSkyB’s new studio is pioneering silent, natural ventilation


BSkyB’s new studio is pioneering

Television studios need to be hermetically sealed and noise controlled — you can’t have presenters shouting over an air-con unit rattling in the corner. And you can’t exactly open a window either, as most use „box-in-box“ construction (an isolated room-within-a-room that sits on bearings inside the main studio).

At BSkyB’s new £233 million production centre in Osterley, Middlesex, Arup Associates has created what it claims is the world’s first naturally ventilated studio. Says Arup’s global-architecture leader, Declan O’Carroll: „Air pressure in the studio is regulated, and air is drawn in through vents and circulated.“ Air moves through street- level vents into an acoustically lined one-metre-high chamber beneath the studio, entering via outlets in the floor and walls. When the air is warmed by studio lighting, it rises (which pulls in cool air from outside), enters the ceiling void and goes up the chimney. Could this be the end for hot-headed news presenters?

Source: ABC House

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.